Geplaatst op

Fruitig water met thee en vers fruit

Fruitig water met thee en vers fruit

Fruitig water met thee en vers fruit

Fruitig water met thee en vers fruit. Een eenduidige beschrijving was moeilijk te verzinnen,  vandaar de wat lange titel voor dit heerlijke water. Maar het omschrijft goed ons nieuwe recept. Heerlijk fris water tijdens de warme dagen, ook zeer geschikt voor kinderen, omdat er geen suiker is toegevoegd!

In een eerder blog hebben we het recept voor ijsthee met losse thee gegeven. En vertelden u dat u ook ijsthee kunt zetten met koud water, hierdoor wordt de smaak subtieler.

Dit hebben wij getest. En onze conclusie is dat de naam ijsthee (zoals wij dat kennen uit de supermarkt) niet geschikt is voor dit nieuwe drankje. Het smaakt anders en het ziet er anders uit. Dit drankje verdient een leuke frisse naam, wie weet schiet ons iets te binnen, terwijl we genietend van dit drankje in de zon zitten! Het is heerlijk verfrissend en u kunt het zonder schuld gevoel drinken want er zitten weinig tot geen calorieën in het drankje. Hieronder vindt u een beschrijving hoe het drankje te bereiden.

Doe koud water uit de kraan in een kan en voeg er (in het geval van de Caribic cocktail thee) 2 gram thee in een t-sac of thee ei aan toe. Zet het in de koelkast en laat het hier 12 uur trekken. Voeg er vers fruit aan toe, bijvoorbeeld blauwe bessen en golden kiwi, of munt en citroen!
Wilt u het water toch wat zoeter? Voeg dan een scheut pure appelsap troebel er aan toe!

Zo makkelijk is het. Geniet ervan!

Caribic cocktail thee
Deze zomer (de maanden juli en augustus) in de aanbieding bij Gouden Thee ei: Caribic cocktail. Heerlijk geurende thee: Groene thee, ananas (ananas, suiker, citroenzuur), cacaodoppen, appel, gember, zonnebloembloesem, rozenknopjes, zoethout, aroma. Hoewel de thee tijdens de proef-dag op zaterdag 27 juni, door een aantal mensen ook werd bestempeld als erg sterk geurend, is de smaak daarntegen erg zacht. Het ligt er natuurlijk ook voor een groot deel aan hoe je de thee zet. Voor een kopje Caribbean droom thee heb je maar erg weinig nodig. De standaard hoeveelheid thee van twee gram is ruim voldoende. Normaal gesproken laat je een groene thee 3 tot 4 minuten trekken (afhankelijk van je persoonlijke smaak), maar voor deze groene droom thee is 2 tot 3 minuten voldoende.

En niet alleen de geur is om van te genieten, het ziet er ook nog eens prachtig uit. Ideaal voor in een glazenpot; fleur je keuken of eettafel op met de Caribbean droomthee.

Bestel nu in de theewinkel van Gouden Thee ei.

Update dinsdag 24 april 2018
Bovenstaande smaak verkopen we niet meer. Het product van dit voorjaar is: Pina Colada. Ook heel geschikt om ijsthee van te maken of check dit bericht voor een verrassend recept met Pina Colada thee.

Recept voor ijsthee zonder suiker

” />
Festivalwinkel