Geplaatst op

Aroma’s in thee

aroma's in thee
Aroma’s in thee

Veel van onze losse thee smaken bevatten aroma’s. Dit is natuurlijk een breed begrip, er bestaan natuurlijke, natuur-identieke en kunstmatige aroma’s. Onze thee-ontwerpers in Duitsland bieden de onderstaande informatie over de aroma’s die zij gebruiken. Wij delen deze informatie graag met u, omdat iedereen recht heeft om te weten wat hij of zij eet en drinkt en welke ingrediënten het bevat.

Dit is wat zij schrijven:
Aroma’s zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze levensmiddelen. Het overgrote deel van ons voedsel bevat aroma’s om de smaak te versterken. Bij thee, softdrinks en zuivelproducten ligt dat anders: aroma’s worden gebruikt om een smaakverandering tot stand te brengen. Men onderscheidt daarbij natuurlijke en kunstmatige aroma’s.

Natuurlijke aroma’s in thee
Natuurlijke aroma’s worden onttrokken uit plantaardige grondstoffen door middel van fysische, enzymatische of microbiologische processen, drie zeer verschillende processen. Natuurlijke aroma’s zijn vaak erg instabiel waardoor het lastig is om ermee te werken. In onze gearomatiseerde biologische thee worden dan ook alleen natuurlijke aroma’s gebruikt die een maandenlange kwaliteitscontrole hebben doorstaan.

Natuur-identieke aroma’s in thee
Natuur-identieke aroma’s worden verkregen in een laboratorium en zijn qua samenstelling identiek aan natuurlijke aroma’s. Dat betekent dat bijvoorbeeld een natuur identieke aardbeienaroma een volledig getrouwe replica is van natuurlijk aardbeienaroma. Echter, de natuur-identieke aroma’s zijn veel stabieler dan de natuurlijke aroma’s en hebben een meer intense geur en smaak. De kwaliteit is constant en daardoor garanderen ze betere duurzaamheid van de eindproducten.

Kunstmatige aroma’s in thee
De smaak gevende bestanddelen van kunstmatige smaakstoffen komen in de natuur niet voor, het zijn louter chemische producten. Kunstmatige smaakstoffen zijn in Duitsland verboden en zijn daardoor niet terug te vinden in onze thee.

Indien u vragen heeft over onze thee en de gebruikte ingrediënten kunt u ons altijd bereiken via het contactformulier. Klik hier voor het contactformulier