Geplaatst op

Foodtruck festival Lansingerland

Foodtruck festival Lansingerland

het is al bijna een week geleden dat we op het Foodtruck festival in Lansingerland stonden, maar we zijn nog steeds bezig met bijkomen. Wat een feest was het weekend; veel mensen, kinderen, gezelligheid, relaxte muziek en lekker eten!

Al ver voor het weekend zijn we gestart met de voorbereidingen, want als webshop hadden we weinig fysiek promotiemateriaal. Dus dagen lang schilderen en ontwerpen, resulteerde in heel wat promotiemateriaal dat aansloot bij de uitstraling van Toost Events. Toost Events is de organisatie die het foodtruck festival organiseerde.

Op vrijdagmiddag om 15 uur opende het festival en vrijwel gelijk liepen de eerste gasten over het festival terrein. Rond 17 uur was het al redelijk druk en een uur later was het helemaal vol. En stonden er voor de meeste foodtrucks enorme rijen. Helaas niet voor de thee, bij 30 graden op vrijdagmiddag had iedereen toch echt liever een biertje. De volgende dag zou het minstens net zo warm worden en dus ook geen weer voor thee. Dus om een uur of 22 s avonds de tent dicht gedaan en thuis liters ijsthee gaan maken.

Recept IJsthee
Heerlijke verfrissende ijsthee, gezet van de Green lemon sencha met een eetlepel suiker op 1,5 liter thee. Nog lekkerder is een eetlepel honing, maar dat hadden we helaas niet in huis. Vervolgens in de koelkast af laten koelen en er de volgende dag vers fruit bij doen. Bijvoorbeeld sinaasappel, appel, kiwi, druiven, aardbeien of blauwe besjes. Het ziet er feestelijk uit en maakt de ijsthee nog net iets zoeter.

De tweede dag van het festival was dan ook een groot succes, de liters ijsthee vlogen er door heen. Tegen de avond, na het eten, werd er ook nog wat warme thee verkocht. Maar ook deze avond om half 10 afgesloten om weer ijsthee te gaan maken.

Helaas was de derde dag een stuk frisser, vooral door een erg harde wind, die menig parasol en tent om blies. Maar ideaal weer natuurlijk voor een heerlijk warm bakje thee.

Het hele weekend stond in het teken van naamsbekendheid creëren en dat is gelukt. We hebben honderd uit gekletst over thee en aanverwante zaken. Dus al met al was het een druk, leerzaam, gezellig en zeer geslaagd weekend tijdens het Foodtruck festival Lansingerland!
foodtruck festival