Geplaatst op

Funky Market Berkel en Rodenrijs

Update mei 2018
Funky Market Berkel en Rodenrijs

Op zondag 27 mei 2018 was de tweede editie van d Funky Market in Berkel en Rodenrijs. Een festival gecombineerd met een markt en straattheater. Voor iedere inwoner was er iets te doen. Een drankje of lekker hapje bij een van de foodtrucks of chillen bij de muziektent. Struinen en neuzen op de markt, waar veel creatieve ondernemers hun prachtige producten toonden. Het was wederom een inspirerende dag! Ook onze buurvrouw van vorige jaar was er weer bij: Liddy’s Pastry.
Dit jaar waren onze buren: Miss Linda maakt vintage en Mevrouw Pot. Het was een gezellige dag en de gasten leken zich te vermaken. Op naar volgend jaar!

Het Gouden Thee ei was te vinden op de eerste editie van de Funky Market Berkel en Rodenrijs. Na een oproep van de gemeente Lansingerland voor een creatief idee voor het Annie M.G. Schmidt park, was het Marleen van Noort die haar kans zag een lang gekoesterd idee tot uiting te brengen. Eerdere markten die ze tegen kwam in het land als, de handgemaakte markt in Deventer, of de Sunday Market of de Swannmarket, brachten haar op het idee voor een Funky Market. Creatieve ondernemers uit de gemeente Lansingerland samen brengen in combinatie met Foodtrucks.

Zo zagen wij van het Gouden Thee ei een oproep op Facebook voorbij komen voor die creatieve plaatselijke ondernemers. Gelijk hebben wij een bericht gestuurd, want de thee is niet alleen erg lekker, hij wordt ook nog eens vrolijk verpakt. De markt leek ons een ideale manier om de bewoners van Lansingerland kennis te laten maken met het Gouden Thee ei.

Op zondag 21 mei was het zover. Het park stond vol met enthousiaste ondernemers en heerlijke hapjes en drankjes van diverse Foodtrucks. Onze buurvrouw op de markt, van Liddy’s Pastry, had allerlei zoetigheden. Waaronder prachtige rainbow cakejes. Zie voor meer informatie:┬áLiddy’s Pastry

Het was een gezellig drukke dag met enthousiaste bezoekers. Ook de bezoekers wisten van te voren niet precies wat ze moesten verwachten, maar iedereen ging met een goed gevoel naar huis. Het is zeker voor herhaling vatbaar!

Foto: Hart van Holland
Foto: Hart van Holland

Funky Market Berkel en Rodenrijs

It has been a while, but on the 21st of May the first edition of the Funky Market was held. The community of Lansingerland was looking for a creative initiative for the Annie M.G. Schmidt park. Marleen van Noort was the one with the most original idea. After seeing the Swannmarket and several other markets she came up with the idea of the Funky Market. A combination between unique local entrepeneurs and foodtrucks.

On a call on Facebook Gouden Thee ei responded and was one of the local entrepeuneurs who could show their products. Together with collegue Liddy’s Pastry who has the greatest cakes! Especially the rainbow cake. Take a look at Liddy’s Pastry.
And one our personal favourites; Lepelsteeltje. They make the most beautiful jewelry from old cutlery. We bought lovely earrings made of old teaspoons!

The Funky Market was a big success and we all hope to see you all next year, aswell visitors as entrepeneurs.

Funky Market Berkel en Rodenrijs
Funky Market Berkel en Rodenrijs

Festivalwinkel