Geplaatst op

Babythee bij borstvoeding

Babythee bij borstvoeding

borstvoeding
borstvoeding

Babythee bij borstvoeding
De naam van de thee is mogelijk wat verwarrend, want het doet vermoeden dat je de thee aan je baby zou kunnen geven. Maar niets is minder waar, geef deze thee niet direct aan je pasgeboren baby! Dit is niet goed voor de ontwikkelende darmflora van de baby. En de thee valt onder de categorie bijvoeding.

Fijn dit advies, maar wat kun je wél doen tegen de darmkrampjes van je baby? Drink zelf de babythee als je borstvoeding geeft. Jouw eigen lichaam verwerkt de goede stoffen in de thee, het is nu voorverteerd en zal daardoor geen schadelijk effect meer hebben op de darmpjes van de baby. Sterker nog, het zal een kalmerend effect hebben.

De thee bevat alle kruiden en theeblaadjes die onafhankelijk van elkaar worden aangeraden om te geven aan een baby met darmkrampjes. Zoals venkel en rooibos thee, maar ook kamillebloesem.

Met mate drinken van de babythee 
Belangrijk in het gebruik van de thee: drink de thee met mate, maar als je de thee drinkt, zet dan wel hele sterke thee. Het is echt niet de allerlekkerste thee. Het is een smaak waar je aan moet wennen. Maar als je merkt dat het werkt voor je baby dan zul je het met liefde dagelijks drinken.

Eigen ervaring met babythee bij borstvoeding
Een persoonlijke note: door mijn eigen ervaring prijs ik graag deze thee aan. Na de geboorte van ons tweede kindje hebben we behoorlijk met onze handen in het haar gezeten, ze had verschrikkelijk last van haar darmpjes en moeite met haar ontlasting. Na de geboorte van ons derde kindje had ik de thee ontdekt en ben dit gaan drinken in het kraambed. En wanneer ik merkte dat ze last had van darmkrampjes nam ik een extra kop hele sterke thee en steevast werd ze na de volgende voeding rustiger.
Darmkrampjes kunnen heel vervelend zijn en op een bepaald niveau hoort het ook gewoon bij de ontwikkeling van de baby, omdat ze nog niet ‘af’ zijn als ze op de wereld komen. Maar zeker voor de ‘nieuwe’ moeders kan het veel stress opleveren.

Ik wens iedereen fijne en relaxte eerste maanden toe. En wellicht kan deze thee jullie daar bij helpen!

Babythee bij borstvoeding

Babyshower
Babyshower

 

Moederdag 2018